Arnhem

Zelfs de stad is groen in de regio Arnhem. De diversiteit van de parken in het gebied maakt het erg uitnodigend om te wandelen, te genieten van een picknick of gewoon lui te zijn. Maar blijf niet te lang hangen, want Arnhem heeft zoveel meer te bieden. Als mode- en designstad bijvoorbeeld met zijn beroemde modewijk, Modekwartier, collecties van de kunst- en modeacademie ArtEZ en zijn zeven unieke straten, de 7straatjes. En het is een stad met een rijke en veelbewogen geschiedenis. Maak een historische stadswandeling of volg de bevrijdingsroute langs indrukwekkende monumenten en herdenkingsplaatsen in verband met de beroemde slag om Arnhem.

Direct aan de rand van Arnhem vindt u de prachtige Veluwezoom, het oudste nationale park van Nederland, waar u kilometers kunt wandelen en fietsen over prachtige heide en langs uitgestrekte landgoederen, landhuizen en kastelen. Iets verder naar het zuiden kom je aan in het gebied dat bekend staat als De Liemers, waar de rivier de Rijn zich een weg baant door een glorieus rivierlandschap terwijl het Duitsland vanuit Duitsland binnentreedt. Dit is een gebied waar je veel plezier kunt hebben in en rond het water – bijvoorbeeld in het recreatiegebied De Bijland – en geniet van de meest heerlijke regionale producten die in de vruchtbare rivierbodem worden gekweekt.

De regio Arnhem is een geweldige plek om van culinaire hoogstandjes te genieten, of u nu een elegant kasteelrestaurant of een gezellige brasserie of een terras in de stad bezoekt. Het is een plek om te genieten van lokale specialiteiten of internationale gerechten, of een heerlijke Nederlandse pannenkoek – met stroop natuurlijk!

Arnhem

Contacteer ons.

Een link aanmelden is gratis, op deze manier proberen we alle relevante websites op een handig overzicht te plaatsen. Vul onderstaand formulier in en je link aanvraag wordt in behandeling genomen.